Losos s řeckou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 2gramyPepř černý celý
- 1000gramůLosos obecný
- 30gramůSůl
- 200gramůTuk
- 100gramůZelenina kořenová
- 400gramůRajčata
- 40gramůCukr krupice
- 100gramůZelenina nakládaná
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 50mililitrůVíno červené
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a opláchnutého lososa nakrájíme na plátky a osolíme. Maso po obou stranách opečeme v tuku a vyjmeme.
- 2Do tuku od opékání vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, nakládanou zeleninu, na kousky nakrájená rajčata a celý pepř. Směs podusíme.
- 3Potom zeleninu zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, ocet, cukr a povaříme.
- 4Do omáčky vložíme opečené plátky lososa, přilijeme víno, dosolíme a vše dodusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.