Losos s rýží a zeleninou
60 min.
Ingredience
- 125gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 500gramůRajčata
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 2kusyCibule
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůLosos - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaVíno bílé
- 1lžíceBazalka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži povaříme v osolené vodě 15-20 minut, slijeme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme v kastrole na 3 lžících oleje. Přidáme papriky a dusíme 6-8 minut. Vmícháme rajčata a vše prohřejeme. Přidáme uvařenou rýži, osolíme a opepříme. Omyté porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi na rozehřátém oleji je opékáme asi 4 minuty po každé straně. Vyjmeme z pánve a přidáme k zelenině. Výpek v pánvi zředíme vínem, vzniklou šťávou pokrm podlijeme a dusíme ještě 3 minuty. Při podávání ozdobíme čerstvou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.