Losos s volským okem
18 min.
Ingredience
- 2kusyŽemle tuková
- 2lžíceMajonéza
- 2lžičkyKřen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4plátkyLosos uzený
- 4kusyVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
594 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi nebo v toustovači opečeme rozříznuté žemle řeznou plochou bez použití oleje. Promícháme majonézu se strouhaným křenem, osolíme, opepříme.
- 2Křenovou majonézou potřeme opečenou stranu žemle a položíme na ni plátek uzeného lososa. Na pánvi z vajec usmažíme na oleji volská oka, jakmile začíná tuhnout bílek přisypeme do pánve česnek a opečeme dozlatova. Usmažená volská oka položíme na žemli s lososem, posypeme drceným kmínem a nakrájenými stroužky česneku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.