Losos v ořechovém župánku se sýrem
55 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 600gramůLosos - filety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCitrony
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOřechy vlašské
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 1lžícePetržel - nať
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
59 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety z lososa rozdělíme na menší porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Ze smetany, vajec, mouky a mletých ořechů připravíme těstíčko, přidáme nasekanou petrželku a sůl. Těstíčkem protáhneme porce lososa a osmažíme je po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova.
- 3Opečeného lososa urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným zbylým máslem.
- 4Pokrm zapečeme v rozpálené troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.