Losos v šafránové omáčce
22 min.
Ingredience
- Šafránová omáčka
- 150mililitrůVývar rybí
- 150mililitrůVíno bílé
- 1gramŠafrán
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 600gramůLosos - filety
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
10 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
51 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Lososa osolíme a opepříme. Poté ho na oleji orestujeme z každé strany 2 minuty. Orestovaného lososa přendáme do pekáčku a vložíme do předem vyhřáté trouby. Lososa pečeme na 240 stupňů Celsia 8 minut.
- 2Nyní připravíme šafránovou omáčku. Vývar a víno nalijeme do hrnce. Poté přimícháme šafrán. Vše vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří. Jakmile v hrnci zůstane polovina z celkového množství tekutiny, za stálého míchání přilejeme smetanu. Na mírném plameni vaříme. Jakmile omáčka zhoustne, sundáme ji z plotýnky.
- 3Hotového lososa podáváme s novými brambory. Lososa přelijeme šafránovou omáčkou. Zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.