Losos v šafránové omáčce

22 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
10 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
51 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososa osolíme a opepříme. Poté ho na oleji orestujeme z každé strany 2 minuty. Orestovaného lososa přendáme do pekáčku a vložíme do předem vyhřáté trouby. Lososa pečeme na 240 stupňů Celsia 8 minut.
  • 2
    Nyní připravíme šafránovou omáčku. Vývar a víno nalijeme do hrnce. Poté přimícháme šafrán. Vše vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří. Jakmile v hrnci zůstane polovina z celkového množství tekutiny, za stálého míchání přilejeme smetanu. Na mírném plameni vaříme. Jakmile omáčka zhoustne, sundáme ji z plotýnky.
  • 3
    Hotového lososa podáváme s novými brambory. Lososa přelijeme šafránovou omáčkou. Zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.