Losos vařený ve vývaru
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusBobkový list
- 1kusPomeranče
- 1špetkaPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 6kusůPepř černý celý
- 7decilitrůVoda pitná
- 4plátkyLosos - filety
- 1kusAvokádo
- 1,25decilitryJogurt krémový bílý natur
- 1kusCeler - nať
- 0,5lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce dáme pokrájenou cibuli, celer, mrkev, bobkový list, petrželku, pomerančovou kůru, pepř. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, poté přidáme porce ryby, přivedeme znovu k varu a povaříme 3 minuty. Přikryjeme pokličkou, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- 2Nasekáme oloupané avokádo a dáme do mixéru s pomerančovou šťávou a kůrou a jogurtem. Rozmixujeme, osolíme, opepříme a přidáme paprikovou omáčku. Z vývaru vyndáme plátky lososa, zbavíme je kůže a otřeme dosucha.
- 3Plátky lososa dáme na talíř a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.