Losos ve smetanové omáčce
30 min.
Ingredience
- 500gramůLosos - filety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusOkurka salátová
- 1špetkaCitronová kůra
- 2lžíceCitronová šťáva
- 6lžicVývar rybí
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceSezam - semena
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené filety z lososa nakrájíme na obdélníky, osolíme, opepříme a promícháme se sójovou omáčkou a sezamem tak, aby se obalily.
- 2Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme kousky lososa 3-4 minuty dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 3Do pánve vlijeme zbylý olej, přidáme na kolečka nakrájené cibulky a omytou, na kostky nakrájenou okurku. Opékáme asi 2 minuty.
- 4Potom přidáme citronovou kůru a šťávu, kurkumu, vývar (nebo vodu) a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 1 minutu.
- 5Nakonec do omáčky vmícháme smetanu, vložíme kousky lososa a opatrně je v omáčce obrátíme a jen prohřejeme.
- 6Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.