Losos ve smetanové omáčce

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené filety z lososa nakrájíme na obdélníky, osolíme, opepříme a promícháme se sójovou omáčkou a sezamem tak, aby se obalily.
  • 2
    Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme kousky lososa 3-4 minuty dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 3
    Do pánve vlijeme zbylý olej, přidáme na kolečka nakrájené cibulky a omytou, na kostky nakrájenou okurku. Opékáme asi 2 minuty.
  • 4
    Potom přidáme citronovou kůru a šťávu, kurkumu, vývar (nebo vodu) a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 1 minutu.
  • 5
    Nakonec do omáčky vmícháme smetanu, vložíme kousky lososa a opatrně je v omáčce obrátíme a jen prohřejeme.
  • 6
    Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.