Lososí piroh (kulebjaka)
120 min.
Ingredience
- 75gramůRýže dlouhozrnná
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 1kusPetržel - nať
- 50gramůHouby čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 375gramůListové těsto
- 420gramůLosos ve vlastní šťávě
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dlouhozrnnou rýži uvaříme podle návodu a 1 hodinu necháme chladnout. Mezitím uvaříme 2 středně velká vejce natvrdo (vložíme do studené vody a jakmile voda začne bublat vaříme 10 minut), pod studenou vodou je oloupeme a nasekáme. Rozpálíme olej v pánvi, nasypeme najemno nasekanou cibuli a smažíme do změknutí, asi 5 minut. Přisypeme nasekanou čerstvou petrželku, nadrobno nasekané houby a smažíme 3-4 minuty, potom přilijeme citronovou šťávu, osolíme a opepříme.
- 2Z listového těsta vyválíme plát, kratší strana má 30 cm, ve 2/3 plát rozřízneme a vzniknou tak 2 obdélníky. Menší obdélník dáme na plech, na několika místech jej propíchneme vidličkou.
- 3Cibulovou směs, uvařenou rýži, nasekaná vejce a malé kousky lososa zamícháme. Směs navršíme na menší obdélník připravený na plechu, rohy těsta překryjeme směs. Poté větší obdélník položíme přes narovnanou směs, okraje navlhčíme a zasuneme dospod, aby se těsto uzavřelo. Nahoře těsto nařízneme, potřeme mlékem a v troubě pečeme 25-30 minut při teplotě 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.