Lososí plátky Daumont
30 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 600gramůLosos - filety
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVíno bílé
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůBešamel
- 100gramůMlíčí z kapra
- 1špetkaKari koření
- 80gramůMrkev kořen
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, vsypeme na pánev, kde jsme rozehřáli máslo. Smažíme 2 minuty.
- 2Do hrnce vložíme plátky lososa, přidáme zeleninu z pánve, ochutíme bobkovým listem, tymiánem, posekanou petrželkou, solí a pepřem. Podlijeme bílým vínem, vaříme 10 minut a scedíme.
- 3Plátky ryby upravíme na talíře, obložíme plátky mrkve a cibule, které jsme nechali okapat, plátky orestovaných žampionů a kapřím mlíčím, které jsme usmažili na másle.
- 4Přelijeme bešamelovou omáčkou, do které jsme vmíchali špetku kari koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.