Lososí váčky
24 min.
Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramSůl
- 2lžíceMáta
- 1lžíceChilli omáčka
- 250gramůLosos - filety
- 12kusůRýžový papír
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceOmáčka sójová
- 5dekagramůZázvor mletý
- 0,5lžičkaChilli paprička
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
56 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
626 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Příprava omáčky: Do kastrůlku vlijeme sójovou omáčku, rýžové víno, vodu, med a nasekané chilli papričky. Vše zahříváme tak dlouho dokud se chutě nespojí.
- 2Filety z lososa nasolíme a ponoříme do omáčky, kterou připravíme z prolisovaného česneku, pepře, nastrouhaného zázvoru, nasekané máty a chilli omáčky.
- 3Nyní se pustíme do přípravy placiček z rýžového papíru. V obchodě zakoupíme balení s požadovaným počtem porcí a dle návodu na obalu namáčíme ve vodě. Jakmile placička změkne, zabalíme do ní lososa. Vytvoříme tak balíček, který vypadá jako váček, přimáčkneme k sobě, tak aby se slepil.
- 4Váčky nakonec usmažíme ze všech stran 1-2 minuty. Jakmile váčky zezlátnou, vyndáme z pánve. Podáváme s omáčkou na namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.