Lososové dortíčky
60 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 500gramůLosos - filety
- 1lžíceEstragon
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceSůl mořská
- 1lžícePažitka
- 400gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety lososa bez kůže obalíme ve směsi mořské soli, cukru a drobně posekaného kopru. Poté maso vložíme do mělčí mísy, pečlivě přikryjeme fólií a vložíme na dva dny do chladničky. Maso během marinování alespoň jednou obrátíme. Poté maso nakrájíme na kousky a v míse pečlivě obalíme ve směsi z usekaného čerstvého estragonu, hořčice, soli, pepře a šťávy z jednoho citronu.
- 2V další míse utřeme smetanový sýr s mletou paprikou a drobně usekanou pažitkou.
- 3Připravíme si dezertní talíře, na které budeme lososa servírovat. Do středu talíře dáme kovový či plastový kroužek, do něj vložíme část lososové směsi, abychom vyplnili polovinu výšky kroužku. Povrch jemně stlačíme, na něj přidáme sýrovou směs, povrch uhladíme a kroužek opatrně stáhneme.
- 4Lososové dortíčky ozdobíme malou snítkou kopru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.