Lososové dortíčky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety lososa bez kůže obalíme ve směsi mořské soli, cukru a drobně posekaného kopru. Poté maso vložíme do mělčí mísy, pečlivě přikryjeme fólií a vložíme na dva dny do chladničky. Maso během marinování alespoň jednou obrátíme. Poté maso nakrájíme na kousky a v míse pečlivě obalíme ve směsi z usekaného čerstvého estragonu, hořčice, soli, pepře a šťávy z jednoho citronu.
  • 2
    V další míse utřeme smetanový sýr s mletou paprikou a drobně usekanou pažitkou.
  • 3
    Připravíme si dezertní talíře, na které budeme lososa servírovat. Do středu talíře dáme kovový či plastový kroužek, do něj vložíme část lososové směsi, abychom vyplnili polovinu výšky kroužku. Povrch jemně stlačíme, na něj přidáme sýrovou směs, povrch uhladíme a kroužek opatrně stáhneme.
  • 4
    Lososové dortíčky ozdobíme malou snítkou kopru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.