Lososové noky
30 min.
Ingredience
- 500gramůLosos - filety
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCitrony
- 1kusPetržel - nať
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hladka rozmixujeme vykostěné a kůže zbavené kousky lososa, bílky, sůl, pepř. Pomalu přiléváme smetanu a už dlouho nemixujeme, aby se smetana nesrazila. Necháme cca 2 hodiny chladit.
- 2V hrnci přivedme k varu osolenou vodu, lžičkou tvarujeme noky a zaváříme je. Až vyplavou na povrch, vyjmeme je a udržujeme teplé.
- 3Podáváme například s chřestovou omáčkou zdobené citronem a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.