Lososové ravioli
100 min.
Ingredience
- Náplň
- 300gramůLosos obecný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 20gramůMajoránka
- 1decilitrOcet Sherry
- 20gramůPetržel - nať
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCitronová šťáva
- Těsto
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryVoda pitná
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
37 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
845 mg
Postup přípravy
- 1Mouku vysypeme do misky, přidáme celé vejce, vodu, olej, sůl a rukou zpracujeme tuhé těsto, které zabalíme do fólie a v lednici necháme 60 minut odpočívat.
- 2Těsto z misky přeložíme na moukou vysypaný vál, rozdělíme na dva díly, pomocí válečku rozvalíme každý díl na velké pláty. První díl potřeme vodou, kolečkovou formičkou naznačíme kolečka, na každé položíme náplň, přikryjeme druhým rozváleným plátem a zase kolečkem vykrajujeme už naplněné ravioli, které uvaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou. Vaříme je přibližně 4 minuty. Až ravioli vyplavou nad hladinu, jsou uvařené.
- 3Náplň: Uvařeného lososa drobně nasekáme a dáme do misky, přidáme žloutky, šťávu z 1 ks citrónu, jemně nastrouhaný sýr, majoránku, podle chuti sůl, pepř, vše dobře promícháme.
- 4Uvařené ravioli vybereme z hrnce, hned porcujeme na mělké talíře a zalijeme jednou lžíci octa, smetanou a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.