Lososový salát s červenou řepou
25 min.
Ingredience
- 250gramůLosos - filety
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 200gramůČervená řepa sterilovaná
- 1kusCibule
- 2kusyOkurky nakládané
- 10gramůKopr sterilovaný
- 2lžíceOcet vinný
- 5gramůKřen strouhaný
- 1lžíceOlej olivový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Lososa lehce pokapeme citronovu šťávou a osolíme.
- 2Vodu s petrželovou natí přivedeme k varu, rybu v ní 10 minut na mírném ohni vaříme. Poté lososa vyjmeme a nakrájíme nebo natrháme v míse na kousky.
- 3Nakládanou červenou řepu slijeme, nálev zachytíme, řepu necháme v sítu okapat. Nakládanou okurku a kopr rozkrájíme na jemno. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
- 4Řepu, okurku, kopr a cibuli přimícháme do mísy k rybímu masu.
- 5Šťávu z červené řepy smícháme s octem a olejem, podle chuti přidáme nastrouhaný křen, opepříme, osolíme a vmícháme k masu se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.