Lososový steak s chřestem a holandskou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 500gramůLosos - filety
- 500gramůChřest zelený
- 100gramůMáslo bylinkové
- 1decilitrOlej olivový
- 3decilitryHolandská omáčka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 1kusCitrony
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
45 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filety lososa očistíme a rozdělíme na porce. Zapékací mísu potřeme olejem, vložíme do ní lososa a 50 g bylinkového másla a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 12-15 minut.
- 2Mezitím očistíme chřest a jeho spodní části odkrojíme. Vodu osolíme, ochutíme zbylým máslem a z citronu vymačkanou šťávou a chřest v ní vaříme na mírném ohni cca 3 minuty. Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přidáme pečeného lososa, přelijeme teplou holandskou omáčkou, posypeme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.