Lososový tataráček na ledovém salátu
30 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 1,5lžícePažitka
- 400gramůLosos - filety
- 10kusůKapary
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2lžičkyHořčice
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- Na ozdobu
- 1kusCitrony
- 200gramůSalát ledový
- Opečená veka
- 8plátkůVeka
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalotku očistíme, petrželku kudrnku a pažitku omyjeme a vše velmi nadrobno pokrájíme. Omyté a osušené filety čerstvého lososa nakrájíme na velmi malé kostičky. Kapary pokrájíme nadrobno nebo je v misce rozmačkáme vidličkou. Oboje dáme do misky, přidáme extra olivový olej (3 lžíce), pepř 4 barev, šalotku, pažitku, petrželku, ostrou hořčici, mořskou sůl, důkladně promícháme, podle chuti přidáme citrónovou šťávu.
- 2Omyjeme a osušíme citrón, který nakrájíme na osminky. Listy ledového salátu dobře omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Připravíme si plátky z veky (asi 1 - 1.5cm), které opečeme v topinkovači, pokapeme je extra olivovým olejem (2 lžíce) a otřeme česnekem.
- 3Tatarák upravíme tak, že z něj upravíme do středu talířů malé kopečeky, dokola ozdobně poklademe listy salátu a ozdobíme plátky citrónu. K lososovému tataráku podáváme zvlášť opečené plátky veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 7. 2017
Lososový tataráček na ledovém salátu
Vynikající 😍😍😍