Loštická zapečená slepice na smetaně
120 min.
Ingredience
- 400gramůNudle široké
- 1kusCibule
- 100gramůSádlo škvařené
- 200gramůTvarůžky olomoucké malé
- 20gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůPetržel - nať
- 250mililitrůZakysaná smetana
- Na vývar
- 1,2kilogramySlepice
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 2kusyBobkový list
- 100gramůHouby čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
29 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vodou vložíme očištěnou slepici, celer, petržel, mrkev, bobkový list, pokrájené houby a cibuli a pozvolna vaříme na mírném ohni asi 45 minut. Hotovou slepici vyjmeme, vývar scedíme a do čistého vývaru dáme vařit široké nudle. Zatím slepici zbavíme kostí a kůže a maso nakrájíme na kusy. Na dvou lžících sádla osmahneme cibuli nadrobno a kousky slepice na ní zprudka opečeme ze všech stran. Mezitím vařené nudle scedíme a necháme okapat. Okapané nudle promícháme s masem, zalijeme zakysanou smetanou, osolíme, opepříme, vmícháme na kousky nakrájené tvarůžky a nasekanou petržel. Směs přemístíme do bohatě sádlem vymazaného pekáče a zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.