Louisianské kuře s rýží

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1075 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
58 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Střední kuře dobře omyjeme, osušíme, částečně vykostíme a rozdělíme na 8 porcí. Z paprik a chilli papriček odstraníme stopky a semena, papriky nakrájíme na větší kusy, papričky nadrobno posekáme. V hrnci s vařící vodou spaříme na půl minuty rajčata, pak je oloupeme a nakrájíme na centimetrové kostky. Velkou cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.
  • 2
    Ve velké pánvi na vyšší teplotu rozehřejeme olej. Porce kuřete osolíme, lehce poprášíme cayenským pepřem a opepříme. Potom je opečeme po obou stranách po 5 minutách do zlatohněda a přendáme je na talíř. Ve výpeku pak 4 minuty restujeme papriky, hotové je vyndáme z pánve a odložíme. Pak na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme papričky, rajčata, bílou dlouhozrnnou rýži, mletou papriku s 1,5 lžičky soli a za stálého míchání vše 2 minuty opékáme.
  • 3
    Směs na pánvi pak zalijeme horkým drůbežím vývarem, 10 minut při nižší teplotě povaříme, vložíme kuře s paprikami, přikryjeme a asi 20 minut dusíme do změknutí rýže.
  • 4
    Porce na talíři ozdobíme rozčtvrcenými vypeckovanými olivami a pokapeme tabascem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.