Lousianské kuře
90 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej kukuřičný
- 800gramůKuřecí stehna
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusPaprika zelená
- 100gramůTymián čerstvý
- 2kusyChilli paprička
- 400gramůRajčata
- 3decilitryVývar zeleninový
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
52 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehenní řízky nasolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Ještě horké vyjmeme a odložíme na později.
- 2Do výpeku na pánvi vsypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, nastrouhaný celer, zelenou papriku na proužky a opékáme 3 minuty. Ochutíme prolisovaným česnekem, chilli papričkou a tymiánem, ještě chvíli opékáme. Do směsi přilijeme rozmixovaná rajčata a vývar, vrátíme maso a na mírném ohni vaříme 40 minut, až je maso měkké. Dosolíme, dopepříme a ihned podáváme ozdobené posypané tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.