Lousianské kuře

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
52 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehenní řízky nasolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Ještě horké vyjmeme a odložíme na později.
  • 2
    Do výpeku na pánvi vsypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, nastrouhaný celer, zelenou papriku na proužky a opékáme 3 minuty. Ochutíme prolisovaným česnekem, chilli papričkou a tymiánem, ještě chvíli opékáme. Do směsi přilijeme rozmixovaná rajčata a vývar, vrátíme maso a na mírném ohni vaříme 40 minut, až je maso měkké. Dosolíme, dopepříme a ihned podáváme ozdobené posypané tymiánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.