Lovecká polévka
215 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1000gramůJelení maso
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžícePetržel - nať
- 30gramůSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitryVíno bílé
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůVepřová uzená plec
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
928 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté jelení i uzené maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
- 2Maso, slaninu a cibuli osmahneme na sádle, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přisypeme nasekanou petrželku a vše zvolna vaříme asi 3 hodiny.
- 3Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji a přidáme do polévky.
- 4Nakonec přilijeme bílé víno a polévku necháme jen přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.