Lovecká srnčí játra
40 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1kusJátra srnčí
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
392 mg
Cukr
534 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v kastrolu na oleji dozlatova. Vložíme játra, opepříme je a dusíme. Játra vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme trochu octa a chvíli povaříme.
- 3Hotová játra osolíme.
- 4Podáváme s opékanými bramborami, s rýží nebo chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.