Lovecké kuře
110 min.

Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 1lžíceTymián čerstvý
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 90gramůSlanina vepřová
- 150gramůCibule
- 60gramůPaprika zelená
- 4stroužkyČesnek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 125mililitrůVíno červené
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 40gramůPetržel - nať
- 10gramůCitronová kůra
- 2lžíceKapary
- 4lžíceOlej olivový
- 75mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
37 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuře rozdělíme na 8 dílů. Porce osolíme, posypeme pepřem a tymiánem, potom lehce poprášíme moukou. Přebytečnou mouku oklepneme.
- 2Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme porce kuřete, slaninu a 10-12 minut je z obou stran dohněda osmahneme. Přendáme je do pekáče. Z pánve vylijeme tuk a důkladně ji vytřeme papírovým ubrouskem. Rozehřejeme zbylý olej, přidáme nakrájenou cibuli, zelenou papriku, polovinu drceného česneku a průběžně promícháváme zeleninu, 5 minut smažíme, až změkne, ale ještě nezačne měnit barvu. Děrovanou naběračkou ji přemístíme do pekáče. Na pánvi osmahneme čtvrcené žampiony a přidáme je do pekáče.
- 3Na pánev nalijeme červené víno a 10 minut je povaříme, aby se svařilo asi na 4 polévkové lžíce. Přelijeme je do pekáče, kam přidáme i rajčata, protlak a šalvěj. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 180 °C.
- 4Zbylý česnek smícháme s petrželovou natí, citronovou kůrou a kapary.
- 5Směs přimícháme do pekáče a vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Zdobíme šalvějí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.