Lučinová omáčka s těstovinami
30 min.
Ingredience
- 1kusCibulka jarní
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlivy černé
- 1kusRajčata
- 1hrnekTěstoviny konzumní
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaBazalka
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
528 mg
Cukr
631 mg
Postup přípravy
- 1Umícháme s vodou lučinu tak, aby vznikla hustá omáčka.
- 2Nakrájíme a na olivovém oleji osmahneme oloupanou cibulku, přidáme nakrájené rajče a do změknutí podusíme.
- 3Přidáme omáčku z lučiny, prohřejeme, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a nakonec olivy.
- 4V osolené vodě uvaříme těstoviny a smícháme poté s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.