Lupínky polentové s chilli

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
74 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
75 mg
Cukr
36 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci necháme vařit 1,5 l vody, přidáme 2 lžičky soli a vsypeme polentu. Zmírníme plamen a mícháme 5 minut, aby se polenta nepřipálila. Musí být tak tuhá, aby v ní stála lžíce. Přidáme sůl, pepř a chilli koření.
  • 2
    Na plech rozetřeme polentu v tloušťce 4 cm, vychladlou ji nakrájíme na tenké dílky. Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, přidáme dílky polenty a 4 minuty smažíme, dokud nebudou zlatavé.
  • 3
    Smícháme nasekanou petrželku s kysanou smetanou vložíme do misky.
  • 4
    Polentu podáváme s omáčkou z kysané smetany s petrželkou, do které ji namáčíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.