Lupínky polentové s chilli
25 min.
Ingredience
- 350gramůPolenta instantní
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžíceOlej olivový
- 1,5decilitrySmetana zakysaná 14%
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
74 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
75 mg
Cukr
36 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci necháme vařit 1,5 l vody, přidáme 2 lžičky soli a vsypeme polentu. Zmírníme plamen a mícháme 5 minut, aby se polenta nepřipálila. Musí být tak tuhá, aby v ní stála lžíce. Přidáme sůl, pepř a chilli koření.
- 2Na plech rozetřeme polentu v tloušťce 4 cm, vychladlou ji nakrájíme na tenké dílky. Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, přidáme dílky polenty a 4 minuty smažíme, dokud nebudou zlatavé.
- 3Smícháme nasekanou petrželku s kysanou smetanou vložíme do misky.
- 4Polentu podáváme s omáčkou z kysané smetany s petrželkou, do které ji namáčíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.