Lussekatter - tradiční švédské pečivo

45 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme mléko a prohřejeme. Rozdrobíme droždí, přidáme šafrán, zalijeme mlékem s máslem a důkladně promícháme. Přidáme tvaroh, cukr, sůl a mouku. Zpracujeme vláčné těsto, které necháme kynout.
  • 2
    Vykynulé těsto rozdělíme na 40 až 50 dílů. Vyválíme z nich tenké válečky, z nichž tvarujeme esíčka či jiné tvary. Přeneseme na plech s pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vejcem,v záhybech esíček ozdobíme rozinkou a necháme ještě cca 30 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 225°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.