Lussekatter - tradiční švédské pečivo
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůDroždí
- 1gramŠafrán
- 250gramůTvaroh jemný
- 100gramůHrozinky
- 700gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme mléko a prohřejeme. Rozdrobíme droždí, přidáme šafrán, zalijeme mlékem s máslem a důkladně promícháme. Přidáme tvaroh, cukr, sůl a mouku. Zpracujeme vláčné těsto, které necháme kynout.
- 2Vykynulé těsto rozdělíme na 40 až 50 dílů. Vyválíme z nich tenké válečky, z nichž tvarujeme esíčka či jiné tvary. Přeneseme na plech s pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vejcem,v záhybech esíček ozdobíme rozinkou a necháme ještě cca 30 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 225°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.