Luštěninový salát s kysaným zelím a cibulí

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
14 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou fazoli a přebranou čočku den předem namočíme do studené vody (1/2 l) každé zvlášť. Druhý den si fazoli dáme do jednoho rendlíku, čočku do druhého rendlíku, poté luštěniny zalijeme vodou (1/2 l) a uvaříme je doměkka. Fazoli vaříme přibližně 1.5 hodiny, čočku 1 hodinu. Luštěniny scedíme z přebytečné tekutiny a necháme je v míse vychladnout. Kysané zelí pokrájíme na menší kousky. Očištěnou cibuli přepůlíme a pokrájíme na tenké proužky. Zelí, cibuli, olej, ocet, pepř, sůl a cukr přidáme do mísy k luštěninám, důkladně vše promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.