Lutenice
30 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory vařené
- 4stroužkyČesnek
- 3mililitryOmáčka pikantní worcesterová
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůPaprika mletá pálivá
- 50gramůKečup
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 150gramůCibule
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozšťoucháme a vložíme do mísy. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, sladkou a pálivou mletou papriku, prolisovaný česnek, přidáme kečup, žloutek, olej, zakápneme worcesterem, všechno spolu důkladně promícháme, až vznikne tužší těsto.
- 2Naplníme formičky na košíčky a vyklopíme na talíř. Lutenici používáme jako pikantní přílohu k smaženým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.