Lutenice

30 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory rozšťoucháme a vložíme do mísy. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, sladkou a pálivou mletou papriku, prolisovaný česnek, přidáme kečup, žloutek, olej, zakápneme worcesterem, všechno spolu důkladně promícháme, až vznikne tužší těsto.
  • 2
    Naplníme formičky na košíčky a vyklopíme na talíř. Lutenici používáme jako pikantní přílohu k smaženým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.