Maďarská kuřecí prsíčka

35 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší pánvi rozpálíme olej a 10 minut na něm opékáme maso ze všech stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky. Rajčata z konzervy necháme okapat a nasekáme je nadrobno.
  • 2
    Kuřecí prsa vyjmeme z pánve a osolíme. Do pánve dáme papriku, cibuli a dusíme je asi 3 minuty, dokud nezměknou.
  • 3
    Přidáme rajčata, vývar, mletou papriku a směs přivedeme k varu, pak přidáme maso a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut.
  • 4
    Vmícháme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Osolíme, opepříme a přendáme na talíře. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.