Maďarská omáčka

45 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle osmažíme cibuli najemno nakrájenou a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme nakrájenou papriku, podlijeme vývarem a necháme zakryté dusit 5 minut. Zatím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a přilijeme k paprice, přidáme nadrobno nakrájené houy a 20 minut necháme dusit. Nakonec omáčku scedíme a dochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Použijeme na maso nebo např. na těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.