Maďarská omáčka
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1stroužekČesnek
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 7gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 40gramůHouby čerstvé
- 100gramůPaprika zelená
- 60gramůSádlo škvařené
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmažíme cibuli najemno nakrájenou a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme nakrájenou papriku, podlijeme vývarem a necháme zakryté dusit 5 minut. Zatím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a přilijeme k paprice, přidáme nadrobno nakrájené houy a 20 minut necháme dusit. Nakonec omáčku scedíme a dochutíme solí a pepřem.
- 2Použijeme na maso nebo např. na těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.