Maďarská zelná polévka
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,5kilogramZelí kysané
- 0,5kilogramBrambory
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kusKlobása Dunajská
- 0,25litrMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPolévkové kostky Vitana
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě, přidáme pokrájené zelí i s nálevem a vaříme.
- 2Na slanině osmahneme cibulku a kolečka klobásy. Zaprášíme je paprikou.
- 3Orestovanou klobásu přidáme do polévky a povaříme.
- 4V hrnku rozšleháme hladkou mouku a mléko, směs vlijeme do polévky a povaříme. Osolíme a přidáme utřený česnek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.