Maďarská zelná polévka

60 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě, přidáme pokrájené zelí i s nálevem a vaříme.
  • 2
    Na slanině osmahneme cibulku a kolečka klobásy. Zaprášíme je paprikou.
  • 3
    Orestovanou klobásu přidáme do polévky a povaříme.
  • 4
    V hrnku rozšleháme hladkou mouku a mléko, směs vlijeme do polévky a povaříme. Osolíme a přidáme utřený česnek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.