Maďarské maso s paprikou

70 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
54 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky osušíme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  • 2
    Rozehřejeme hrnec na dušení a pak v něm ohřejeme omastek. Na středním plameni pečeme slaninu 3-4 min. Přidáme cibuli a česnek a osmažíme, musí zůstat světlé. Přidáme proužky řízku a za stálého míchání necháme lehce zhnědnout. Navrch nasypeme papriky, přidáme červené víno a rajčata. Ochutíme solí a pepřem. Přikryjeme a na slabém plameni necháme 45 minut dusit, můžeme případně podlít troškou vody.
  • 3
    Nakonec umícháme do hladka smetanu a pokapeme jí maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.