Maďarské maso s paprikou
70 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 600gramůVepřové maso libové
- 50gramůAnglická slanina
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůPaprika mletá pálivá
- 15gramůChilli paprička
- 250mililitrůVíno červené
- 400gramůRajčata
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
54 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
- 2Rozehřejeme hrnec na dušení a pak v něm ohřejeme omastek. Na středním plameni pečeme slaninu 3-4 min. Přidáme cibuli a česnek a osmažíme, musí zůstat světlé. Přidáme proužky řízku a za stálého míchání necháme lehce zhnědnout. Navrch nasypeme papriky, přidáme červené víno a rajčata. Ochutíme solí a pepřem. Přikryjeme a na slabém plameni necháme 45 minut dusit, můžeme případně podlít troškou vody.
- 3Nakonec umícháme do hladka smetanu a pokapeme jí maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.