Maďarský bramborový guláš
80 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 750gramůBrambory
- 300gramůVepřový bok
- 1,5lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžíceMouka polohrubá
- 4kusyRajčata
- 100mililitrůJogurt bílý
- 1lžíceOlej stolní
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
43 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme, posypeme částí papriky a přidáme utřený stroužek česneku. Maso zprudka opečeme na horkém oleji.
- 2Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli zasypeme zbylou paprikou, zalijeme 1/2 litru vody, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, omytá, na kousky nakrájená rajčata a opečené maso. Vše zvolna dusíme doměkka.
- 3Nakonec přidáme jogurt rozkvedlaný se lžící polohrubé mouky a chvíli povaříme.
- 4Guláš podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.