Maďarský guláš z hovězího masa se zelím
105 min.

Ingredience
- 1kilogramHovězí kližka
- 4kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůZelí kysané
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 250gramůZakysaná smetana
- 250litrůVoda pitná
- 2špetkyKmín mletý
- 1mililitrOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
- Na rýži
- 80gramůRýže loupaná
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
24 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, zelí slijeme a nakrájíme nadrobno. Rýži uvaříme doměkka.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme maso, česnek a za stálého míchání maso restujeme. K masu přimícháme mletou papriku, promícháme a zalijeme částí vody, pod poklicí dusíme za občasného míchání a přiléváme po částech vodu. Zhruba po půl hodině k masu vmícháme zelí, osolíme, ochutíme kmínem, pepřem a dusíme doměkka. K udušenému masu vmícháme scezenou uvařenou rýži, smetanu, cukr a necháme prohřát.
- 3Tento pokrm podáváme v hlubokých talířích.
- 4V mezičase připravíme rýži. V rendlíku na rozpáleném oleji osmažíme syrovou rýži a mícháme, až zesklovatí, hned zalijeme vodou, promícháme a pod poklicí zhruba 20 minut dusíme, až je rýže měkká. Pokud zbývá voda, rýži scedíme a necháme okapat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.