Maďarský guláš z hovězího masa se zelím

105 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
24 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, zelí slijeme a nakrájíme nadrobno. Rýži uvaříme doměkka.
  • 2
    Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme maso, česnek a za stálého míchání maso restujeme. K masu přimícháme mletou papriku, promícháme a zalijeme částí vody, pod poklicí dusíme za občasného míchání a přiléváme po částech vodu. Zhruba po půl hodině k masu vmícháme zelí, osolíme, ochutíme kmínem, pepřem a dusíme doměkka. K udušenému masu vmícháme scezenou uvařenou rýži, smetanu, cukr a necháme prohřát.
  • 3
    Tento pokrm podáváme v hlubokých talířích.
  • 4
    V mezičase připravíme rýži. V rendlíku na rozpáleném oleji osmažíme syrovou rýži a mícháme, až zesklovatí, hned zalijeme vodou, promícháme a pod poklicí zhruba 20 minut dusíme, až je rýže měkká. Pokud zbývá voda, rýži scedíme a necháme okapat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.