Maďarský hovězí guláš
150 min.

Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 900gramůHovězí maso zadní
- 2kusyPaprika červená
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 300mililitrůVoda pitná
- 1kusTymián čerstvý
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi na 1/2 rozehřátého oleje opečeme omyté, na kousky nakrájené maso po všech stranách a vyjmeme do jiné pánve nebo do kastrolu.
- 2Do pánve přilijeme zbylý olej a zvolna na něm osmažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, nadrcený česnek a na kousky nakrájené papriky asi 1 minutu. Přidáme rajčata a rajčatový protlak, přilijeme mouku promíchanou s trochou vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme zbylou vodu, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a omáčku nalijeme do kastrolu k masu.
- 3Vše dusíme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 160°C asi 2 hodiny doměkka.
- 4Při podávání guláš poprášíme mletou paprikou a každou porci ozdobíme kopečkem zakysané smetany.
- 5Vhodnou přílohou jsou široké nudle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.