Maďarský hovězí guláš

150 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi na 1/2 rozehřátého oleje opečeme omyté, na kousky nakrájené maso po všech stranách a vyjmeme do jiné pánve nebo do kastrolu.
  • 2
    Do pánve přilijeme zbylý olej a zvolna na něm osmažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, nadrcený česnek a na kousky nakrájené papriky asi 1 minutu. Přidáme rajčata a rajčatový protlak, přilijeme mouku promíchanou s trochou vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme zbylou vodu, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a omáčku nalijeme do kastrolu k masu.
  • 3
    Vše dusíme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 160°C asi 2 hodiny doměkka.
  • 4
    Při podávání guláš poprášíme mletou paprikou a každou porci ozdobíme kopečkem zakysané smetany.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou široké nudle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.