Maďarský kuřecí guláš
75 min.

Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1decilitrOlej rostlinný
- 70gramůPetržel kudrnka
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 500gramůBrambory
- 100gramůTěstoviny flíčky
- 1litrVoda pitná
- 100gramůPaprika zelená
- 1000gramůKuřecí stehna
- 150gramůRajčata
- 9gramůSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehenní řízky rozkrájíme na menší kusy, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Potom maso shrneme ke straně a na půlce pánve osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a zpěníme. Podlijeme trochou vody, promícháme s masem a prolisovaným česnekem a pozvolna zakryté dusíme a podle potřeby podléváme asi 15 minut. Když je maso měkké, přidáme brambory, zelenou papriku a rajče nakrájené na kostičky. Dusíme dalších 10 minut a nakonec přihodíme flíčky uvařené podle návodu a nasekanou petrželku. Dosolíme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.