Maďarský letní salát
30 min.
Ingredience
- 700gramůRajčata
- 200gramůPaprika červená
- 1kusCibule červená
- 50gramůOlivy černé
- 200gramůOkurka salátová
- 150gramůSýr ovčí ve slaném nálevu
- 50gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Papriky podélně rozpůlíme, vyjmeme jádřinec a rozložíme je na plech řezem dolů. Pečeme asi 8 minut, až se na povrchu začnou dělat puchýřky. Do velké mísy vložíme omytá rajčata nakrájená na osminky, cibuli nakrájenou na kolečka a upečené papriky nakrájené na proužky. Salátovou okurku důkladně opereme a i se slupkou nakrájíme na kolečka a přidáme do mísy. Vypeckované olivy rozpůlíme a spolu s nadrobeným ovčím sýrem vmícháme do salátu. Nakonec salát osolíme,opepříme, zakapeme olivovým olejem, promícháme a posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.