Maďarský perkelt z kuřecího masa

65 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
44 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře střední velikosti omyjeme, osušíme a nůžkami na drůbež rozdělíme na 8 porcí. Cibuli s česnekem oloupeme, nadrobno rozsekáme. Kapie zbavíme stopek i semen a napříč pokrájíme na proužky široké asi 3 cm.
  • 2
    Ve velké pánvi osmažíme na oleji při vyšší teplotě kuřecí porce do hněda a odložíme je. Na pánvi necháme asi minutu zesklovatět cibuli, přidáme česnek s kapií, 5 minut spolu opékáme, poté na pánev vrátíme opečené porce kuřete.
  • 3
    Vlijeme horký drůbeží vývar s bílým vínem, přidáme půl lžičky soli a čtvrt lžičky bílého pepře. Zakryjeme poklicí, při nižší teplotě dusíme asi 30 minut, poté maso vyndáme na talíř a do vydušené šťávy vmícháme šlehačku rozmíchanou s mletou paprikou. Do pánve opět vrátíme maso, stáhneme z ohně a přikryté necháme 5 minut dojít.
  • 4
    Perkelt podáváme na nahřátých talířích s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.