Maďarský perkelt z kuřecího masa
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2kusyKapie
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 80mililitrůVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř bílý mletý
- 250mililitrůŠlehačka
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 600gramůRýže dušená
- 1000gramůKuře
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
44 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuře střední velikosti omyjeme, osušíme a nůžkami na drůbež rozdělíme na 8 porcí. Cibuli s česnekem oloupeme, nadrobno rozsekáme. Kapie zbavíme stopek i semen a napříč pokrájíme na proužky široké asi 3 cm.
- 2Ve velké pánvi osmažíme na oleji při vyšší teplotě kuřecí porce do hněda a odložíme je. Na pánvi necháme asi minutu zesklovatět cibuli, přidáme česnek s kapií, 5 minut spolu opékáme, poté na pánev vrátíme opečené porce kuřete.
- 3Vlijeme horký drůbeží vývar s bílým vínem, přidáme půl lžičky soli a čtvrt lžičky bílého pepře. Zakryjeme poklicí, při nižší teplotě dusíme asi 30 minut, poté maso vyndáme na talíř a do vydušené šťávy vmícháme šlehačku rozmíchanou s mletou paprikou. Do pánve opět vrátíme maso, stáhneme z ohně a přikryté necháme 5 minut dojít.
- 4Perkelt podáváme na nahřátých talířích s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.