Madeirská omáčka
30 min.
Ingredience
- 10gramůCibule
- 5decilitrůVývar z hovězích kostí
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno červené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
41 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle osmahneme očištěné, nasekané žampiony, nasekanou petrželku a jemně nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme.
- 2Omáčku přecedíme, přilijeme víno, osolíme a okořeníme. Nakonec přidáme několik kapek worcesteru a za stálého šlehání povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.