Madeirská omáčka k hovězímu jazyku

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
53 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jazyk očistíme, omyjeme a v dostatečném množství osolené vody vaříme 2 hodiny. Potom přidáme pepř, nové koření, hřebíček, badyán, skořici, bobkový list, 2 cibule, polévkovou zeleninu, tymián a citronovou kůru a vaříme dalších 60-90 minut doměkka. Jazyk vyjmeme, rychle opláchneme studenou vodou a sloupneme kůži. Vývar svaříme na 600 ml a přecedíme. Rozehřejeme máslo a podusíme na něm 2 nakrájené cibule doměkka. Vmícháme mouku a upražíme světle hnědou jíšku. Pomalu přiléváme vývar a 10 minut povaříme. Znovu přecedíme a dochutíme solí, pepřem, cukrem, citronovou šťávou a madeirou. Jazyk nakrájíme na plátky a prohřejeme v omáčce.
  • 2
    Jako přílohu podáváme pyré z brambor a kaštanů a mrkev s rozinkami a mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.