Majonéza kaparová
30 min.
Ingredience
- Majonéza připravovaná z vařených vajec [51569]
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice
- 100mililitrůOlej z pšeničných klíčků
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- Na kaparovou variantu
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
746 mg
Cukr
905 mg
Postup přípravy
- 1Majonéza připravovaná z vařených vajec:
- 2Vejce si v osolené vodě uvaříme natvrdo. Necháme je zchladit ve studené vodě a potom z nich oloupeme skořápky. Nakrojíme všechny bílky a z vajec opatrně vyndáme žloutky. Potom bílky posekáme nadrobno. Žloutky buď prolisujeme přes síto nebo nastrouháme. K prolisovaným nebo strouhaným žloutkům přidáme lžičku hořčice a 3 lžíce citronové šťávy. Osolíme a opepříme a rozšleháme. Pak po troškách přiléváme olej a zašleháváme ho do hmoty, dokud se nevytvoří hustý krém.
- 3Nakládanou okurku nasekáme nadrobno a spolu s vaječnými bílky a kapary vmícháme do majonézy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.