Majonéza kaparová

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
746 mg
Cukr
905 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Majonéza připravovaná z vařených vajec:
  • 2
    Vejce si v osolené vodě uvaříme natvrdo. Necháme je zchladit ve studené vodě a potom z nich oloupeme skořápky. Nakrojíme všechny bílky a z vajec opatrně vyndáme žloutky. Potom bílky posekáme nadrobno. Žloutky buď prolisujeme přes síto nebo nastrouháme. K prolisovaným nebo strouhaným žloutkům přidáme lžičku hořčice a 3 lžíce citronové šťávy. Osolíme a opepříme a rozšleháme. Pak po troškách přiléváme olej a zašleháváme ho do hmoty, dokud se nevytvoří hustý krém.
  • 3
    Nakládanou okurku nasekáme nadrobno a spolu s vaječnými bílky a kapary vmícháme do majonézy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.