Majonéza pro alergiky
10 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka bramborová
- 4lžíceVoda pitná
- 120mililitrůOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaXantanová guma
- 0,5lžičkaCukr moučkový
- 0,25lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Tuky
30 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
228 mg
Cukr
651 mg
Postup přípravy
- 1Do kuchyňského robotu vlijeme vodu, přidáme xanthanovou gumu a bramborovou mouku a rozmixujeme dohladka. Přidáme hořčici a promixujeme. Postupně po kapkách přidáváme olej a necháme robot běžet. Směs bude postupně houstnout. Když máme vmixovány asi 3/4 množství oleje, přilijeme citronovou šťávu, ocet, přidáme cukr a špetku soli a pepře. Pak přiléváme zbytek oleje, teď už můžeme rychleji. V lednici vydrží hotová majonéza až 3 dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.