Majonézová omáčka
10 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůOlej slunečnicový
- 2gramySůl
- 1mililitrOcet kvasný lihový
- 1mililitrCitronová šťáva
- 2gramySolamyl - bramborový škrob
- 2gramyHořčice
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
89 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
13 mg
Cukr
120 mg
Postup přípravy
- 1V míse šlehačem vyšleháme žloutky a sůl asi 2 minuty. Postupně přidáváme hořčici, škrobovou moučku (Solamyl) a ocet. Znovu šleháme asi 2 minuty, potom postupně přiléváme olej a stále šleháme ještě asi 1 minutu. Ke konci přidáme citronovou šťávu. Omáčka musí být hladká a jemná.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.