Majoránková kuřecí játra
30 min.
Ingredience
- 500gramůJátra kuřecí
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMajoránka čerstvá
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
518 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a na menší kousky rozdělíme játra. Na rozpáleném oleji je opečeme z každé strany 3 minuty. Poté je osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou cibuli najemno, nasekaný česnek, lístky majoránky, zastříkneme vínem a dusíme několik minut.
- 2Přilijeme smetanu, svaříme, zjemníme máslem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
Majoránková kuřecí játra
Játra nechutnají špatně, i přesto, že jsem použila sušenou majoránku, se linula příjemná vůně, ale zůstanu u klasických jater na cibulce, která vyjdou finančně výhodněji a jejich chuť je výraznější.