Majoránkové telecí hrudí na víně
100 min.
Ingredience
- 900gramůTelecí hruď
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 3decilitryHovězí vývar základní
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyZázvor mletý
- 2,5decilitryVíno bílé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
47 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme malou mrkev, kousek celeru a petržele. Zeleninu nakrájíme na velmi tenké nudličky. Telecí maso odblaníme, omyjeme pod horkou vodou a osušíme. Maso nakrájíme na kousky větší, než je velikost sousta. V hrnci si rozehřejeme na správnou teplotu máslo s olejem, maso poprášíme hladkou moukou a zprudka ho orestujeme z každé strany dozlatova. Přidáme pokrájenou zeleninu, promícháme a přilijeme horký vývar. Ještě přidáme sůl, pepř, zázvor a pod poklicí maso dusíme doměkka přibližně 45-60 minut.
- 2Mezitím si ve 2,5 dl suchého bílého vína rozšleháme žloutky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku.
- 3Měkké maso vyjmeme, do šťávy přimícháme sušenou, hodně rozmělněnou majoránku, jíšku a necháme přejít varem. Za stálého míchání přilijeme bílé víno se žloutky, vrátíme maso, necháme přejít varem, dochutíme případně solí a odstavíme z plotny. Maso necháme ve šťávě asi 5-7 minut a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.