Makaronky s rajčaty, paprikou a sýrem

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pánve na rozehřátý olej dáme pokrájenou lahůdkovou cibulku, krátce ji orestujeme, přidáme omytá pokrájená rajčata a restujeme je společně další minutu. Pak přidáme omyté, na proužky pokrájené papriky, z kterých jsme odstranili jadřince, utřený česnek, sůl, pepř a směs promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 7 minut. Přimícháme jemný kečup a zamícháme omyté, potrhané lístky čerstvé bazalky.
  • 2
    V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme do ní malé makaronky (penne) a uvaříme je podle návodu 7 minut al dente. Poté je scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Těstoviny v míse promícháme s rajčatovou směsí, pak je rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným italským sýrem pancettou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.