Makaronky s rajčaty, paprikou a sýrem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule lahůdková
- 4kusyRajčata
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusPaprika zelená
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1,5lžíceKečup
- 2lžíceBazalka
- 2lžícePancetta
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
- Vařené makaronky
- 100gramůTěstoviny Penne
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do pánve na rozehřátý olej dáme pokrájenou lahůdkovou cibulku, krátce ji orestujeme, přidáme omytá pokrájená rajčata a restujeme je společně další minutu. Pak přidáme omyté, na proužky pokrájené papriky, z kterých jsme odstranili jadřince, utřený česnek, sůl, pepř a směs promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 7 minut. Přimícháme jemný kečup a zamícháme omyté, potrhané lístky čerstvé bazalky.
- 2V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme do ní malé makaronky (penne) a uvaříme je podle návodu 7 minut al dente. Poté je scedíme a necháme okapat.
- 3Těstoviny v míse promícháme s rajčatovou směsí, pak je rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným italským sýrem pancettou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.