Makaronové suflé
65 min.
Ingredience
- 250gramůMakarony milánské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaTymián čerstvý
- 500gramůRajčata
- 100gramůSýr Parmezán
- 2lžíceTuk
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
60 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Makarony vložíme do vroucí osolené vody a vaříme podle návodu na obalu. Uvařené makarony propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple.
- 2Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme máslo a česnek s cibulí na něm osmahneme.
- 3Přidáme mleté jehněčí maso a restujeme dohněda. Osolíme, opepříme, přidáme červenou papriku a tymián. Poté přidáme rajčata a dusíme asi 5 minut.
- 4Přibližně 2/3 makaronů vložíme do tukem vymazané zapékací misky, pokryjeme je vrstvou masové směsi a navrch dáme zbytek makaronů, které posypeme nastrouhaným parmezánem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a vložíme do ní zapékací misku. Pečeme 30 minut a pak ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.