Makaronový nákyp s paprikami
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 1lžičkaSůl
- 2kusyPaprika červená
- 2lžíceOlej olivový
- 50gramůMandle plátky
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůSýr Parmezán
- 125gramůMozzarella
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 3,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
32 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
- 2Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné papriky nakrájené na nudličky a dusíme 5 minut. Směs dobře osolíme a opepříme.
- 3Uvařené makarony smícháme se zeleninou, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme plátky mandlí.
- 4Větší část petrželky najemno nasekáme a smícháme s rozšlehanými vejci, mlékem a nastrouhaným sýrem. Nalijeme na makarony. Nakonec nákyp poklademe mozzarellou nakrájenou na kostičky a pokrm zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Ozdobíme zbylou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.