Makaronový nákyp s paprikami

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
32 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné papriky nakrájené na nudličky a dusíme 5 minut. Směs dobře osolíme a opepříme.
  • 3
    Uvařené makarony smícháme se zeleninou, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme plátky mandlí.
  • 4
    Větší část petrželky najemno nasekáme a smícháme s rozšlehanými vejci, mlékem a nastrouhaným sýrem. Nalijeme na makarony. Nakonec nákyp poklademe mozzarellou nakrájenou na kostičky a pokrm zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Ozdobíme zbylou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.