Makaronový nákyp se šunkou
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 1lžičkaSůl
- 200gramůŠunka dušená
- 100gramůGouda
- 150mililitrůMléko polotučné
- 200gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej stolní
- 3lžícePetržel - nať
- 250mililitrůOmáčka bešamelová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 2Předehřejeme troubu na 225ºC (horkovzdušnou troubu na 200ºC). Sýr goudu nastrouháme nahrubo. Šunku nakrájíme na kostičky. Do bešamelové omáčky přidáme mléko, převaříme, vmícháme sýr a pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem. Olejem vymažeme zapékací mísu a střídavě ji vykládáme makarony a šunkou, každou vrstvu při tom přeléváme omáčkou.
- 3Nakonec celý nákyp přelijeme zbylou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme asi 20 minut na 2. liště odspoda.
- 4Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme.
- 5Hotový nákyp vyjemem, naporcujeme na talíře a podáváme posypaný petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.