Makaronový nákyp se šunkou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Předehřejeme troubu na 225ºC (horkovzdušnou troubu na 200ºC). Sýr goudu nastrouháme nahrubo. Šunku nakrájíme na kostičky. Do bešamelové omáčky přidáme mléko, převaříme, vmícháme sýr a pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem. Olejem vymažeme zapékací mísu a střídavě ji vykládáme makarony a šunkou, každou vrstvu při tom přeléváme omáčkou.
  • 3
    Nakonec celý nákyp přelijeme zbylou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme asi 20 minut na 2. liště odspoda.
  • 4
    Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme.
  • 5
    Hotový nákyp vyjemem, naporcujeme na talíře a podáváme posypaný petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.