Makarony na liškách

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
36 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme dle návodu na obalu makarony, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Nejprve si připravíme cibuli, slaninu a lišky. Cibuli očistíme a pokrájíme nadborno, slaninu nakrájíme na nudličky. Pokud je potřeba, lišky omyjeme, ne však pod tekoucí vodou, ale v nádobě s vodou (houby nesmějí vodu nasát - jinak lišky pouze očistíme). Větší houby dle potřeby překrojíme.
  • 3
    Slaninu dokřupava opečeme na ropáleném oleji. Následně ji vyjmeme a na zbylém oleji rozpustíme máslo. Na pánev přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a lišky, vše promícháme a smažíme dokud se tekutina nevyvaří.
  • 4
    Poté přidáme ke směsi créme fraiche a vložíme zpět opečenou slaninu. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme. Připravíme si pažitku a majoránku, které nasekáme nadrobno a přimícháme do omáčky. Na závěr vložíme do omáčky makarony, promícháme a můžeme servírovat na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.