Makarony s bazalkovým pestem a tuňákem
50 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 400gramůMakarony milánské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceOlej olivový
- 250gramůRajčata Cherry
- 150gramůPesto
- 400gramůTuňák obecný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
42 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vložíme do ní makarony, vaříme podle návodu na obalu, poté je slijeme, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme 1 lžíci česnekového oleje a promícháme.
- 2Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu. Tuňáka omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou.
- 3Na pánvi rozpálíme máslo a tuňáka na něm z obou stran osmažíme.
- 4Makarony v míse promícháme s pestem, servírujeme na připravené talíře, posypeme půlkami cherry rajčátek a navrch položíme osmaženého tuňáka. Zdobíme plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.